Tuesday, June 30, 2015

Çinde Yaşayan Türkler'den Uygur Sorunu Ile Ilgili Aciklama

Çinde Yaşayan Türkler - 30 Haziran, 2015
Arkadaşlar biliyorum içinizi rahatlatmayacak ama son günlerde özellikle sosyal medyada uygurlar hakkında yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların çogu yalan ve yanlış.
Son bir haftadır artarak devam eden bilgi kirliliğini malesef Çinde yaşayan bir çok arkadaş gibi şaşkınlık ve hayret içinde izliyoruz ve sayfamız adminleri ile yaptığımız araştırmalar neticesinde özellikle sosyal medyada toplumda infial oluşturacak insanları kin ve nefret duygusuna gark edecek birçok yalan haber tesbit ettik.
1-Malesef 15 uygurlunun öldüğü doğru AMA olay uygurluların polis noktasına saldırması neticesinde başlamış olayda birçok Çinlide hayatını kaybetmiştir.
olayın bazı gazete ve internet sayfalarında yer aldığı gibi uygurların oruç tuttuğu gerekçesi ile yapıldığı tamamen gerçek dışıdır.zaten dikkat ettiyseniz 23 ünde çıkan haberlerde bizim anlattığımız gibi yayınlanmış ama ne hikmetse sonraki günlerde aynı olay birçok gazetede onlarca hatta yüzlerce uygurlunun öldüğü şeklinde yayınlanmaya başlamıştır
2-Toplumda infial oluşturan fotoğraflara gelince,
gerçekten kendine Türk diyen bununla övünen insanların yayınladıkları fotoğraflara bakınca aslında kendi soyundan gelen insanları bile tanımadıkları açıkça ortaya çıkmaktadır nedeni ise çok basit yayınlanan fotoğraflardaki kişilere dikkatlice bakarsanız Kiminin hindistan ve ya nepalli kiminin Japon kiminin tibetli hatta ve hatta ölmüş Han Çinlilerin cesetleri olduğunu açıkça fark edebilirsiniz,
Uygurların ise çoğunun dış görünüşünün bizimle aynı olduğunu geleneksel Türkmen şapkası taktığını ve benzeri özelliklerini kendine Türküm diyen herkesin bilmesi gerekir,aslında burdan açık bir şekilde toplumun ne denli bilgisiz ve araştırma yapmadan infiale açık olduğunu görebilirsiniz.
örnek verecek olursak,Türkiyede yaşayan ünlü bir japon oyuncuya Çinli zannedilerek ağır hakaretler edilmesi,
İstanbulda Çin restoranında çalışan bir uygurlunun yine Çinli zannedilerek tartaklanması ve hakarete uğraması vb.
Arkadaşlar nedir bu öfke ve kin ?öncelikle Dinimiz,sonra Türk geleneği kesinlikle savunmasız bir insana zarar vermeyi reddeder bu sözleri yazan insanlar kendilerine nasıl Müslüman veya Türk diyor anlamak imkansız, olayın vahim tarafı ise bunları yapanların gazete ve internette gördüğü yalan haberlere hemen inanarak araştırmadan öfkelerine yenik düşmesi.
3-Oruç tutma yasağına gelince yasak sadece Komünist parti üyeleri ve devlet memurları için geçerli,memurların çoğunun komünist parti üyesi olduğunu zaten biliyoruz mantıklı bir şekilde düşünen insan kendine şu soruyu sormalıdır hangi uygurlu Çin kominist partisine üye olabilir?zaten üye olmuşsa kurallarına uymayı baştan kabul etmez mi?
4-Birleşmiş milletler katliam vb şeylerin olmadığını bildiren bir açıklama yaptı ama kimse inanmak istemedi ya sonrasındaki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı? konuya en ufak bir şekilde değinilmemesinin sebebide yine çıkan haberlerin yalan olması veya bu olayların yaşandığına dair hiç bir istihbaratın olmaması nedeni iledir.
5-son olarak Irak ve Suriye de yaşanan ve gerçek olan müslüman katliamına sessiz kalan ama yalan olan haberlerle galeyana gelen sosyal medya kullanıcılarının bu davranışı araştırılması gereken bir toplum piskolojisi konusudur.
Belki bu açıklamadan sonra bir çok kişi bizleri hain ilan edebilir amacımız zulmü savunmak değil,Tek amacımız ülkemizde yaşayan insanlara doğru bilgileri ulaştırmak ramazan ayında dini konularda hassas olduğumuz şu günlerde yalan ve yanlış bilgiler ile halkı galeyana getirerek ilerde telafisi mümkün olmayan üzücü olayların yaşanmasını engellemek.
Özellikle ülkemize gelen Çinli veya Çinli zannedilen uzakdoğulu turistlere kesinlikle zarar vermeyelim hakaret etmeyelim çünkü onlar bu gibi olaylarla ilgisi olmayan hatta birçoğu bu gibi şeylerden haberi olmayan masum insanlar haklıyken haksız duruma düşmeyelim,dinimiz ve geleneğimiz bizlere kesinlikle masuma el kalkmayacağını emreder.özellikle toplumu ilgilendiren bu gibi konularda çıkan haberleri çok iyi araştıralım doğruluğunu yüzde yüz kanıtlamadan hareket etmeyelim.